Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Актуални решения на ежедневни закачки - как да обзаведем, декорираме и украсим дома и градината или просто да релаксираме
Автор: krasko666 Категория: Хоби
Прочетен: 627363 Постинги: 170 Коментари: 167
Постинги в блога от Март, 2010 г.
24.03.2010 10:47 - Виното

Какво знаем и какво не за този така ценен и масово употребяван продукт в България. Виното (wine) или ферментиралия гроздов сок (защото направено от други продутки за мен не е точно вино) е алкохолна напитка, обикновено получавана чрез ферментация на грозде. Виното може да се получи и от други плодове или от цветя, както и от други продукти, дори и от жито. Думата „вино“ идва от гръцката дума Fοινος, означаваща вино и лоза.

Bottle Wine

 

Според действащия в България закон „Виното е продукт, получен изключително в резултат на пълна или частична алкохолна ферментация на смачкано или несмачкано прясно грозде (grapes) или гроздова мъст от прясно грозде.“
Преди гроздовата мъст да премине във фазата на ферментация, винарите трябва да решат от кое грозде какво вино ще произвеждат. В по-северните, по-студените, но дори и в южните области може да се стигне до ситуация на много слабо натрупване на захари в гроздето, което да наложи подобряването на вината. За тази цел, по време на ферментацията, към мъстта се добавя захар (тръстикова, цвеклена или много сладка мъст), която по време на ферментацията ще увеличи алкохолното съдържание на виното.
Този процес се нарича ШАПТАЛИЗАЦИЯ - наречен на наполеоновия аграрен министър, мосю Жан-Антоан Шаптал, който издал първото официално разрешение за тази практика.

Основната цел на винопроизводителите е да получат напитка, която съчетава гама от приятни и интересни вкусови и обонятелни характеристики. Изпълнението на тази цел зависи пряко от качеството на изходната суровина (гроздето) и от начините на неговата преработка (винифицирането). 

                      ------------------------------------------
                      ------------------------------------------

                    Vinturi Deluxe 7-Piece Wine Aerator Set Виното задължително трябва да е съпроводено с аксесоери увеличаващи удоволствието от неговото приемане.


                                             Metrokane Rabbit Corkscrew with Foilcutter, Silver      Дори отварачката (opener) когато е качествена доставя удоволствие.    

Категория: Хоби
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:20


Гора бонсай (Bonsai) -

A 4 to 5 Year Old Juniper Bonsai Tree indoor plants


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming
 

Това е красив стил напомнящ истинската гора в природата , но в по малък размер . Тук се използват предимно дръвчета от един вид и се подреждат по произволен начин , като няма значение в размера или възрастта на дръвчетата . За този стил предимно се използват овални плитки съдове (vessels), но стават и други (квадрати , правоъгални и др. ). След засяване в саксията и оформяне на композицията се поставя мъхът и се полива обилно . След месец и дръвчетата и мъхът ще са се хванали за почвата здраво .

Пейзаж - подобен на стил гора имитиращ части от естествената природа (indoor plants), разликата от стила горатук е желателно да се използват различни видове дръвчета и да се оформи някъква природна картина ( езеро , скален пейзаж или дори група дръвчета на хълм и още много видове композиции ) 
 
Скален дом - Дръвче (Tree) върху скала - красив стил напомнящ онези недостъпни места където дръвчетата растат духани от ветрове и живеещи в сурови условия . За целта ви е нужна пореста или напукана скала върху която се поставя дръвчето и се прилепва с глина , след което се покрива с мъх , за да се запазва влагата . Постепенно корените ще влязът в пукнатините и ще стане здрав захвата . 

               
                   ---------------------------------------------------
                  ---------------------------------------------------


                           Marble Vessel Bowl Pearl White indoor plants подходящ съд за създаване на уникален бонсай е и перления умивалник част от красивия дом.

                                                                              Brown Twin Draft Guard  Освен за красотата у дома е хубаво да помислим и за уюта и топлината постигани с минимални разходи и красиви декори.

Категория: Хоби
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:09
16.03.2010 23:03 - Бонсай
Ако искате да се почувствате като в света на елфите, вещиците от Истуик или Магьосника от Оз (The Wizard of Oz Wicked Witch of the East Legs & Ruby Slippers), купете си бонсай.
Това малко дръвче ви кара да си мислите, че сте в друг свят - малък, грациозен и романтичен.
Apple Bonsai Tree Bonsai Boy's Flowering Tropical Dwarf


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming
 
Дръжте бонсая си в съд с плоско дъно. Колкото по-малко пръст имат корените, толкова по-бавно растат надземните части.
Никога не слагайте бонсая точно зад стъкло, за да не се изпече от слънцето. Съвременното изкуство бонсай води началото си от Китай и е отпреди повече от 2 века. Там то е било наричано пензай и е било изписвано по един и същи начин на ханзийски и канджийски правопис.
Бонсай  е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Било е пренесено до Япония от императорски посланичества до Танг (7ми-9ти век).
През периода Камакура penjing, който е пазил обичаи от Хейския период, започва да се изрисува на някои картинни свитъци и документи.
През периода Муромахи penjing се развива в различни посоки на японски (Japanese).
Точно както японска градина той придобива изкуството на "Wabi-sabi" (незавършена, несъвършена, мимолетна красота) като сърцевина.
Въпреки това бонзай все още оставал удоволствие за хора от избраната йерархия в периода за разлика от епохата Едо, в която е станало достъпно за много Даймио (най-заможните феодални владетели), самураи, търговци, граждани и други.


            ---------------------------------------------------
            ---------------------------------------------------


                      
Coast Redwood Tree 50 Seeds-World's Tallest Tree-Bonsai Иглолистни или широколистни бонсаите винаги са красиви.


                                  Ming Aralia Bonsai Tree дории магданоза е красив бонсай
Категория: Хоби
Прочетен: 1492 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:08
Стопер или ограничител за врата.
Колко често се е случвало след отваряне вратата Ви да се блъсне в стената или друго като хладилника, фризера, секцията ? Тове е идеалното противодействие!!!
Беа да пробивате пода, без лепене или други интервенции стопер за врата - Doorstop
.
The Wizard of Oz Ruby Slippers Doorstop
Стопера  "Магьосникът от Оз - Грешна вещица от изток - Руби пантофки" (The Wizard of Oz Wicked Witch of the East Legs & Ruby Slippers Doorstop) е изработен от метал добре декориран под качествена боя. Правилната форма и масата която има ограничителя го прави идеалния артикул в тази област.
Размера е подходящ, не пречи и същевремено е функционален. Може да се ползва дори ако имате протектор (Guard) на вратата.

                 ---------------------------------------
                 ---------------------------------------


                          Hen-&-Rooster Друг продукт - стопер за врата :)))))
                                        Както и граничещия и произведение на изкуството стопер 
                                        - мишка и ябълка (appleMouse & Apple  Doorstop
Категория: Други
Прочетен: 1924 Коментари: 0 Гласове: 1
В борба с високите разходи за отопление.

Оставете вашите високи разходи за отопление или охлаждане в миналото.
Забравете запушването с кърпи под вратата.
 Twin-Draft-Guard-Brown
Плъзнете двустранен протектор (Twin Draft Guard Brown)на вратата вместо това. Той е лесен за инсталиране и остава на мястото, няма нужда да промените позицията всеки път, като кърпа.
Протектора работи на всички повърхности  дори и килим! Той е Вашата охрана (Guard) от студа
Това спестява енергия през зимата чрез предотвратяване на влизането на студен въздух, а през лятото чрез изолиране на горещия въздух вън.
Тя може да се използва за екстериорни и интериорни врати от всички видове. 
Чрез тръби от полиестерна пяна може да се изреже за всеки размер врати и да се монтира на всички.

                    ---------------------------------
                    ---------------------------------

               протектор за прозорци и врати в цвят Деним   (Door & Window Draft Stopper - Denim)
                                 

                                                Iron Dog Door Stopper  Чугунен стопер куче за врата (Cast Iron Dog Door Stopper)
Категория: Бизнес
Прочетен: 1454 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.03.2010 00:10
03.03.2010 15:30 - spring plowing
In the spring, it becomes possible to process the soil \ 1.75'' Heavy Duty Garden Auger Planting Tool to Drill Soil and Earth\ is cultivated and branuva or rake to rake. So with spring tillage on soil moisture evaporation is reduced 3-4 times, destroy weeds are sprouting, and accelerates the warming of the soil.
soils
On the lighter and mold can proceed to sowing or planting of early and more frost-hardy vegetable plants as soon drag spring, when warm temperatures in having more than one culture, or drag, while warm weather sowing or transplanting them.

More severe and associated soils in spring or grubbing plow up to a depth of 15-18 cm (about 3 / 4 of the autumn treatment) some time after grapeneto drag or when soil moisture is depleted.

After the plow up the soil again branuva or rake to maintain a reservoir of soil moisture and to create more favorable conditions for sowing and planting.

In what other cases are plowing in the spring?
Spring plow up or grubbing is required and where the soil is highly zaplevelena only cultivation and drag or grapeneto soil surface in spring are not sufficient to destroy weeds, and when it is carried deep autumn tillage. Spring preoravane practiced and warm temperatures of early farming cultures (eg the production of early tomatoes), to warm the soil faster. You should know however, that spring plowing may be up to some extent the effect of deep autumn treatment only in structural and lighter soil, for severe soil that is difficult.


--------------------------------------------------

Im Frühjahr wird es möglich, auf den Boden Prozess gefördert und branuva oder Rechen rake. Also mit Feder Bodenbearbeitung auf Bodenfeuchte Verdunstung reduziert wird 3-4 mal, zerstören Unkraut sprießen, und beschleunigt die Erwärmung des Bodens.

Auf den leichteren und Formenbau, kann mit der Aussaat oder Pflanzung der ersten und frosthart Gemüsepflanzen so bald ziehen Frühjahr, wenn die warmen Temperaturen in der mit mehr als einer Kultur, oder ziehen Sie, während warmer Witterung zur Aussaat oder zur Transplantation von ihnen.

Mehr Informationen und die damit verbundenen schweren Böden im Frühjahr oder Rodung Pflug bis zu einer Tiefe von 15-18 cm (ca. 3 / 4 der Herbst-Behandlung) einige Zeit nach grapeneto ziehen oder wenn der Boden Feuchtigkeit aufgebraucht ist.

Nach den Pflug bis der Boden wieder branuva oder Rechen, um ein Reservoir der Bodenfeuchte zu erhalten und zu günstigeren Bedingungen für Säen und Pflanzen zu schaffen.

In welchen anderen Fällen sind das Pflügen im Frühjahr?
Spring umpflügen oder Rodung erforderlich ist und wo der Boden ist sehr zaplevelena nur Anbau und ziehen oder grapeneto Bodenoberfläche im Frühjahr nicht ausreichen, um Unkraut zu vernichten, und wann sie stattfindet tiefe Bodenbearbeitung im Herbst. Spring preoravane praktiziert und warmen Temperaturen der frühen Kulturen der Landwirtschaft (z. B. die Produktion von Anfang Tomaten), auf den Boden schneller warm. Sie sollten wissen jedoch, dass der Frühling Pflügen kann bis zu einem gewissen Grad die Wirkung der tiefen Herbst Behandlung nur im Hoch-und leichteren Böden zur Behandlung von schwerem Boden, der schwierig ist.

Категория: Бизнес
Прочетен: 1119 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.03.2010 16:47
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031