Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Актуални решения на ежедневни закачки - как да обзаведем, декорираме и украсим дома и градината или просто да релаксираме
Автор: krasko666 Категория: Хоби
Прочетен: 627362 Постинги: 170 Коментари: 167
Постинги в блога от Април, 2010 г.

Домейн сакар мерло & пино ноар

Производител Домейн Сакар
Реколта 2008
Регион - България Тракийска низина
Деноминация - Регионално вино
Сорт Мерло купаж
Nuance Wine Finer pleasantly decanter aeratrs
Home & Garden>Wine Accessories>Nuance Wine Finer

Жив, плътен рубинено червен красив цвят. Плодов нос доминиран от костилкови плодове, черна череша. В устата стои плътно, сочно отново изпъква черен плод. Дълъг, топъл послевкус с пикантност на финала. Оставя усещане за сладост. 
------------------------------------------------
материала е взаимстван от
Седмичен бюлетин на списание Бакхус
------------------------------------------------------------


                                       Bottle Wine Rack Bookend Хубавото качествено вино заслужава и качествено съхранение.
                                                                          Rapid Ice Champagne Cooler pleasantly decanter aeratrs Малките удоволствия на виното се подсилват и чрез аксесоари.
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 19:35
20.04.2010 17:20 - ЯБЪЛКОВО ВИНО
 

От плодовите вина най-разпространено е ябълковото вино (cider).
Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Grape Cluster Wine Holder pleasantly decanter aerators

Home & Garden> Wine Accessories> Wine Aerator

Най-подходящи за тази цел са всички късни есенни и зимни сортове.
Неузрелите плодове от по-късните сортове се оставят да зимуват, за да доузреят.
От дребните плодове (fruit) се получават по-висококачествени вина, защото ароматните вещества се концентрират предимно в кората. Плодовете се почистват, измиват, нарязват (надробяват) и пресоват или смилат (ground). Тези операции трябва да се осъществяват бързо, за да се предотврати потъмняването на сока и да се запази витамин С, който бързо се окислява.
Понеже захарността е сравнително ниска (7-8 %), за получаване на вина с алкохолно съдържание около 10 об.% сокът се подсилва със захар до 17-22 %. 
За предпочитане е захарта да се внесе на два пъти по равно. Първата порция се внася преди алкохолната ферментация, а втората по време на бурната ферментация. 
В домашни условия нямаме възможност и опит за приготвяне на дрождена закваска, затова може да се използва хлебна мая, предварително размита в хладка вода.
След приключване на ферментацията и естествено избистряне виното се отделя от утайката и се налива в чисти съдове, които се съхраняват в хладно помещение и редовно се доливат с вино от същия тип.
Ябълковото вино не се поддава на стареене. То се консумира младо. Особено приятни на вкус са вината непосредствено след алкохолната ферментация. Тогава те все още съдържат въглероден двуокис, който им придава приятна свежест и резливост.


                                        -------------------------------------
                                        -------------------------------------

                                        Stemware Wine Glass  колкотоо са тънкостите при направото на виното , толкова са и при неговото сервиране.

                                                                    Wine Decanter & Aerator pleasantly decanter aerators усещането за аромат се подсилма чрез аератора на вино.

Категория: Хоби
Прочетен: 1619 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:42
Резитбата е основно задължение при отглеждане на ябълката, която за разлика от торенето, напояването, обработките на почвата и други има някои специфични особености. Чрез нея може да се регулира растежът и плододаването на отделните клони и клонки и по този начин да се насочва растежът им за правилно формиране на короната на младите дървета (timber), а при плододаващите да се поддържа равновесието между растежът, цветообразуването и плодообразуването.Fiskars Telescoping Pruning 
Основната задача на прилаганата резитба трябва да бъде бързо изграждане на короната, по-рано встъпване в плододаване и ежегодно получаване на високи и качествени добиви. За целта трябва да се познават биологичните особености на отделните ябълкови сортове и подложките за тях и да се спазват основните принципи и техники на резитба (pruning). Ябълката е овощен вид, който не може да се отглежда без резитба. Обрастващата дървесина при нея се състои от дървесни, къси плодни, слаби плодни и торбести клончета. Най-качествени плодове се образуват на млада плододаваща дървесина до тригодишна възраст. Това налага ежегодни резитби за обновяване на плододаващата дървесина, т. е. чрез резитбата да се създават условия за покарването на нови леторасти и да се прорежда или премахва по-старата плододаваща дървесина. Дърветата оставени без резитба както в млада, така и в плододаваща възраст започват да раждат сравнително по-рано, но образуват сгъстени корони, дребни и недостатъчно оцветени плодове (fruit) и преминават към нередовно /алтернативно/ плододаване. Освен това поради влошения светлинен режим растежът бързо отслабва, плодните клонки във вътрешността на короната засъхват по-рано и се получава оголване на скелетните клони и изнасяне на растежът и плододаването по перифорните части на короната. Крайният резултат от отглеждането на такива дървета е икономически неизгоден. Ето защо, сили за рeзитба не бива да се пестят, тъй като те се възвръщат многократно.

                         -------------------------------
                         -------------------------------

                             Fiskars 9921 Softouch Micro-Tip Pruning Snip изобилието от качествини инструметни на Фискарс е огромно.

Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming


                                                                   Felco Classic Manual Hand Pruner  Качеството на инструмента е от значение за постигане на крайния резултат.
Категория: Хоби
Прочетен: 5393 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:11

В съхранението на виното (wine) няма нищо особено сложно или мистериозно, но със сигурност една правилна грижа може да гарантира удоволствието, а една погрешна - да развали и най-фината амброзия.

Bottle Antique Pewter Grape Wine Rack pleasantly decanter aerators

Home & Garden> Wine Accessories> Wine Aerator

Виното просто иска да бъде оставено на мира на тъмно, студено, влажно и сравнително добре изолирано срещу вибрации и миризми място.
Съхранението на виното (wine) днес предполага определена изобретателност, тъй като по-голямата част от нас не разполагат с подходящи за тази цел помещения
Някои ентусиасти превръщат цели стаи в изби (Cellars) чрез подходяща изолация.

Оптималните условия за съхранение на виното включват стабилни температури около 10ºС, приблизително 80% влажност и тъмнина. Така описаната среда е идентична на условията в пещера (cave) или на хладна, влажна изба.

Идеалната температура за съхраняване на виното е 5-15ºС. По-ниските температури забавят процеса на стареене, увеличават комплексността и сортовия характер на виното с времето. Високите температури ускоряват старенето и не позволяват на виното да развие комплексност с времето. Температурните разлики водят до разширяване и свиване на виното в бутилката. Това действа като бутало и тапата (cork) хлътва или изскача, като по този начин виното може да бъде изложено на контакт с кислорода.

Влажността също е от голямо значение за правилното съхраняване

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2293 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 16:43
Красиви и непознати 2

Градински Мак

Мак (Papaver) е род едногодишно, двугодишно и многогодишни растения от семейство Макови.
Установено е че съществуват около 100 вида, разпространени предимно в Северното полукълбо, отровни (poisonous) в различна степен.  Drama Queen Poppies blooming flower Papaver. Poppy Seeds.


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming

Съдържат бял млечен сок, богат с алкалоиди. Цветовете най-често са оцветени в различния нюанси на червения цвят, като преобладава аленочервеният. По-рядко са оцветени в бяло и жълто. В България растат 8 вида. Извън България се среща и син и лилав мак. Най-разпространеният като плевел е Полския мак. Като култура се отглежда Сънотворният мак.
Семената на повечето видове се използват като подправка в хлебопроизводството и в сладкарството. В южните райони на България в ограничени количества се отглежда българският сорт Пловдивски син 360.
Дивият мак се среща навсякъде по полето и посевите. Цветовете имат най-различен цвят - червен, бял и лилав. След прецъфтяването образува макова главичка със семе, в която се съдържа отровно вещество. При сушене запазва отровното си действие. Чувствителни на отравяня са говедата, свинете, конете и овцете.


                           --------------------------------------
                           --------------------------------------


                                   Papaver rhoeas Red Poppy Bulk Wildflower Seeds plants fragrantвсеки е виждал и се е радвал на полския мак.


                                                                   White Lily of the Valley plants fragrant бяла момина сълза е красиво и харесвано (plants fragrant) от нас малко позабравено цвете.
 

Категория: Хоби
Прочетен: 2259 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:10
Красиви и непознати

Гладиолите

Има едно изключително елегантно и красиво цвете (flower), което, кой знае, защо всички предпочитат като отрязан стрък във вазата, вместо в градината. Става дума за гладиолите. Гладиолите (Gladiolus) са летни цветя и именно за такива къщички са много подходящи. Но трябва да знаете, че те се засаждат в началото на пролетта - през март. Затова започнете подготовката още сега, ако искате те да ви радват окото през топлите месеци.  Можете да изберете розови, бели, жълти, кремави, оранжеви, червени, пъстри, кичести и каквито още ви хрумнат гладиоли. При повече желание можете да направите ефектни комбинации в градината (garden), което не е никак сложно.
JUMBO Mixed Gladiolus Flower Bulbs blooming flower


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming
 
Най-напред трябва да купите луковиците.  Имайте предвид, че гладиолите обичат слънцето, така че избраното място задължително трябва да отговаря на това условие. Добре е също така да торите пръстта, тъй като тези растения не виреят в бедна почва.  Трябва също така да разкопавате редовно пръстта наоколо и да плевите появилите се треви. Колкото по-топло става времето, толкова повече вода трябва да използвате. Имайте предвид само че на по-често от 5 дни не е желателно да поливате. Щом растението започне да прецъфтява, поливането става по-пестеливо.
Гладиолите започват да цъфтят отдолу нагоре. Има ранни сортове, които отварят първите си цветове около 2-3 месеца след засаждането на луковиците. Има и късни, които разцъфват едва след 3-4 месеца. Спокойно може да използвате една стара градинарска хитрина и да засадите в една алея през една луковици от няколко сорта. Така ще имате постоянно цъфтящи растения (blooming flower) пред очите си.
Наесен, когато гладиолите прецъфтят, а стъблата пожълтеят, трябва да извадите внимателно с лопата целите растения от пръстта. После отрязвате стъблата на около десетина см от луковиците, оставяте ги да изсъхнат и ги нареждате в щайга. Така се съхраняват за следващата пролет.  Добре е от време на време да проветрявате луковиците, като ги изкарвате на открито.


                                   ----------------------------------------
                                   ----------------------------------------

                                           WILD YELLOW DAFFODIL BULBS blooming flower голямото разнообразие от нарциси прави това така харесвано цвете доста непознато и у нас.

                                                                         Peach Clivia miniata Seeds  красиви и непознати са много цветя които иначе срещаме у домаве, градини или вили.
Категория: Хоби
Прочетен: 2814 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 16:10
Вкуса на винота е тайнство и загадка трудно осъществима и крита като начин на постигане. След като бъде отворена бутилка вино (bottle of wine) , то трябва да диша за да разкрие истинския си букет от аромати . Обикновенно при отлежалите червени вина тази процедура се прави с декантер и изисква време . При съвремените технологии и забързан начин на живот на помощ идва приспособлението Vinturi - Вино Аератор. Това е умно малко устройство, което смесва нужното количество въздух с виното , докато то се налива в чашата . Виното незабавно обогатява своя аромат и вкус. Той е бърз, ефективен и лесен за употреба и ще изкара на показ най хубавите и характерни черти на употребяваното от Вас вино.


                   --------------------------------------------
                  -------------------------------------------


                                                Brush Aerator Cleaning  Високата чистота е задължителна за да уловите нюансите на всяко вино.


                                                                                Soiree bottle-top Wine Decanter & Aerator Видовете и формите на аератора са много и отговарят на всякакви вкусове. Предложения на снимката аератов е и спомен към старите графи в които се отливаше виното зца да се радваме на аромата му.     
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3640 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:44
08.04.2010 00:20 - Розе
Цветът на това вино е наситен розов, с брилянтен бясък и оттенъци на зряла малина. Bottle Candelabra Wine TopperПритежава нежен, фин, богат и атрактивен аромат, симфония от ухания на зряла ягода, черна череша, с нотки на малина и теменужки. Много плодов, нежен, галещ, ягодово-малинен вкус, с атрактивна лека сладост на зрял плод и загадъчна свежест (freshness). Изключително дълъг финал с агресивен, но мек и нежен плодов послевкус. Класическо сухо розе, барел ферментед. Това вино е събрало в себе си нежността и богатството на сорта Ранна Мелнишка лоза, топлината и блясъка на южното Слънце(Sun) и вълшебството и чистотата на природата в крайния български югозапад. 

                       -------------------------------------
                       -------------------------------------


                                       Vinturi Deluxe 7-Piece Wine Aerator Set насладата над розето се увеличава чрез аератор.

                                                                  Brown Twin Draft Guard да не забравяме, че и малките проблеми могат да развалят удоволствието и да ги предотвратим.
Категория: Хоби
Прочетен: 1784 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:22

Винарството е цяло изкуство. Но в една бутилка вино се крие много повече отколкото сте подозирали. Виното е жив организъм и в буквалния, и в преносния смисъл. В него текат процеси, докато ферментира, докато отлежава в бъчвата и в бутилката. Процесите продължават и след отваряне на бутилката вино (wine bottle). Колкото е по-отлежало, толкова повече време му е нужно „да диша”. Дайте това време, за да разкрие пред вас истинските си вкусови качества.

Wine

Home & Garden> Wine Accessories> Wine Aerator

Винаги пробвайте виното, като първо го „завъртите” в чашата (cup) си, за да поеме повече кислород и да си пусне аромата. После го вкусете, като задържите глътката максимално продължително в досег с езика, особено в задната му част, тогава за вас ще се отвори нов свят на вкусови аромати, стига наистина виното да е качествено. Горчивината трябва да е много дозирана, на някои ще се хареса, на други – не, но никога не трябва да е кисело.
И не на последно място е ароматът. Това е цяла наука. В едно вино може да се усетят хиляди нюанси, от всякакви плодове (fruit) и цветя, до пушек и мирис на кожа. Богатството на ароматите на гроздето зависи от сорта, от почвата, на която е отгледано, от грижите за него, от технологията, с която е обработено при ферментацията, от уменията на технолога, от неговите предпочитания.
Французите с часове могат да коментират едно добро вино, да го „опипват” от всички страни. Да консумират виното със същото удоволствие, както и любовта!

Не пийте изкуствено вино. Макар да е забранено по закон, такова все още може да се намери – направено от вода, спирт, оцветители и изкуствени аромати (artificial flavor)То е просто алкохол. Виното не е само алкохол, то трябва да ни носи наслада и отмора.
Да намериш идеалното вино е точно като да откриеш своята половинка в живота.

Категория: Хоби
Прочетен: 1168 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:22
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930