Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Актуални решения на ежедневни закачки - как да обзаведем, декорираме и украсим дома и градината или просто да релаксираме
Автор: krasko666 Категория: Хоби
Прочетен: 912654 Постинги: 170 Коментари: 167
Постинги в блога от Април, 2010 г.
Домейн сакар мерло & пино ноар Производител Домейн Сакар
Реколта 2008
Регион - България Тракийска низина
Деноминация - Регионално вино
Сорт Мерло купаж
image
Home & Garden>Wine Accessories>Nuance Wine Finer

Жив, плътен рубинено червен красив цвят. Плодов нос доминиран от костилкови плодове, черна череша. В устата стои плътно, сочно отново изпъква черен плод. Дълъг, топъл послевкус с пикантност на финала. Оставя усещане за сладост. 
------------------------------------------------
материала е взаимстван от
Седмичен бюлетин на списание Бакхус
------------------------------------------------------------


                                       image Хубавото качествено вино заслужава и качествено съхранение.
Home & Garden
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1703 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 19:35
20.04.2010 17:20 - ЯБЪЛКОВО ВИНО
 

От плодовите вина най-разпространено е ябълковото вино (cider).
Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. image

Home & Garden

Категория: Хоби
Прочетен: 2246 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:42
Резитбата е основно задължение при отглеждане на ябълката, която за разлика от торенето, напояването, обработките на почвата и други има някои специфични особености. Чрез нея може да се регулира растежът и плододаването на отделните клони и клонки и по този начин да се насочва растежът им за правилно формиране на короната на младите дървета (timber), а при плододаващите да се поддържа равновесието между растежът, цветообразуването и плодообразуването.image 
Основната задача на прилаганата резитба трябва да бъде бързо изграждане на короната, по-рано встъпване в плододаване и ежегодно получаване на високи и качествени добиви. За целта трябва да се познават биологичните особености на отделните ябълкови сортове и подложките за тях и да се спазват основните принципи и техники на резитба (pruning). Ябълката е овощен вид, който не може да се отглежда без резитба. Обрастващата дървесина при нея се състои от дървесни, къси плодни, слаби плодни и торбести клончета. Най-качествени плодове се образуват на млада плододаваща дървесина до тригодишна възраст. Това налага ежегодни резитби за обновяване на плододаващата дървесина, т. е. чрез резитбата да се създават условия за покарването на нови леторасти и да се прорежда или премахва по-старата плододаваща дървесина. Дърветата оставени без резитба както в млада, така и в плододаваща възраст започват да раждат сравнително по-рано, но образуват сгъстени корони, дребни и недостатъчно оцветени плодове (fruit) и преминават към нередовно /алтернативно/ плододаване. Освен това поради влошения светлинен режим растежът бързо отслабва, плодните клонки във вътрешността на короната засъхват по-рано и се получава оголване на скелетните клони и изнасяне на растежът и плододаването по перифорните части на короната. Крайният резултат от отглеждането на такива дървета е икономически неизгоден. Ето защо, сили за рeзитба не бива да се пестят, тъй като те се възвръщат многократно.

                         -------------------------------
                         -------------------------------

                             image изобилието от качествини инструметни на Фискарс е огромно.

Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming


                                                                   image Качеството на инструмента е от значение за постигане на крайния резултат.
Категория: Хоби
Прочетен: 6938 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:11

В съхранението на виното (wine) няма нищо особено сложно или мистериозно, но със сигурност една правилна грижа може да гарантира удоволствието, а една погрешна - да развали и най-фината амброзия.

image

Home & Garden

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2684 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 16:43
Красиви и непознати 2

Градински Мак

Мак (Papaver) е род едногодишно, двугодишно и многогодишни растения от семейство Макови.
Установено е че съществуват около 100 вида, разпространени предимно в Северното полукълбо, отровни (poisonous) в различна степен. image


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming

Съдържат бял млечен сок, богат с алкалоиди. Цветовете най-често са оцветени в различния нюанси на червения цвят, като преобладава аленочервеният. По-рядко са оцветени в бяло и жълто. В България растат 8 вида. Извън България се среща и син и лилав мак. Най-разпространеният като плевел е Полския мак. Като култура се отглежда Сънотворният мак.
Семената на повечето видове се използват като подправка в хлебопроизводството и в сладкарството. В южните райони на България в ограничени количества се отглежда българският сорт Пловдивски син 360.
Дивият мак се среща навсякъде по полето и посевите. Цветовете имат най-различен цвят - червен, бял и лилав. След прецъфтяването образува макова главичка със семе, в която се съдържа отровно вещество. При сушене запазва отровното си действие. Чувствителни на отравяня са говедата, свинете, конете и овцете.


                           --------------------------------------
                           --------------------------------------


                                   imageвсеки е виждал и се е радвал на полския мак.


                                                                   image бяла момина сълза е красиво и харесвано (plants fragrant) от нас малко позабравено цвете.
 

Категория: Хоби
Прочетен: 2844 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:10
Красиви и непознати

Гладиолите

Има едно изключително елегантно и красиво цвете (flower), което, кой знае, защо всички предпочитат като отрязан стрък във вазата, вместо в градината. Става дума за гладиолите. Гладиолите (Gladiolus) са летни цветя и именно за такива къщички са много подходящи. Но трябва да знаете, че те се засаждат в началото на пролетта - през март. Затова започнете подготовката още сега, ако искате те да ви радват окото през топлите месеци.  Можете да изберете розови, бели, жълти, кремави, оранжеви, червени, пъстри, кичести и каквито още ви хрумнат гладиоли. При повече желание можете да направите ефектни комбинации в градината (garden), което не е никак сложно. image


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming
  Най-напред трябва да купите луковиците.  Имайте предвид, че гладиолите обичат слънцето, така че избраното място задължително трябва да отговаря на това условие. Добре е също така да торите пръстта, тъй като тези растения не виреят в бедна почва.  Трябва също така да разкопавате редовно пръстта наоколо и да плевите появилите се треви. Колкото по-топло става времето, толкова повече вода трябва да използвате. Имайте предвид само че на по-често от 5 дни не е желателно да поливате. Щом растението започне да прецъфтява, поливането става по-пестеливо.
Гладиолите започват да цъфтят отдолу нагоре. Има ранни сортове, които отварят първите си цветове около 2-3 месеца след засаждането на луковиците. Има и късни, които разцъфват едва след 3-4 месеца. Спокойно може да използвате една стара градинарска хитрина и да засадите в една алея през една луковици от няколко сорта. Така ще имате постоянно цъфтящи растения (blooming flower) пред очите си.
Наесен, когато гладиолите прецъфтят, а стъблата пожълтеят, трябва да извадите внимателно с лопата целите растения от пръстта. После отрязвате стъблата на около десетина см от луковиците, оставяте ги да изсъхнат и ги нареждате в щайга. Така се съхраняват за следващата пролет.  Добре е от време на време да проветрявате луковиците, като ги изкарвате на открито.


                                   ----------------------------------------
                                   ----------------------------------------

                                           image голямото разнообразие от нарциси прави това така харесвано цвете доста непознато и у нас.

                                                                         image  красиви и непознати са много цветя които иначе срещаме у домаве, градини или вили.
Категория: Хоби
Прочетен: 3391 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2010 16:10
Вкуса на винота е тайнство и загадка трудно осъществима и крита като начин на постигане. След като бъде отворена бутилка вино (bottle of wine) , то трябва да диша за да разкрие истинския си букет от аромати . image

Home & Garden
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 5421 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:44
08.04.2010 00:20 - Розе
Цветът на това вино е наситен розов, с брилянтен бясък и оттенъци на зряла малина. imageПритежава нежен, фин, богат и атрактивен аромат, симфония от ухания на зряла ягода, черна череша, с нотки на малина и теменужки. Много плодов, нежен, галещ, ягодово-малинен вкус, с атрактивна лека сладост на зрял плод и загадъчна свежест (freshness). Изключително дълъг финал с агресивен, но мек и нежен плодов послевкус. Класическо сухо розе, барел ферментед. Това вино е събрало в себе си нежността и богатството на сорта Ранна Мелнишка лоза, топлината и блясъка на южното Слънце(Sun) и вълшебството и чистотата на природата в крайния български югозапад. 

                       -------------------------------------
                       -------------------------------------


                                       image насладата над розето се увеличава чрез аератор.
Home & Garden
Категория: Хоби
Прочетен: 2429 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:22

Винарството е цяло изкуство. Но в една бутилка вино се крие много повече отколкото сте подозирали. Виното е жив организъм и в буквалния, и в преносния смисъл. В него текат процеси, докато ферментира, докато отлежава в бъчвата и в бутилката. Процесите продължават и след отваряне на бутилката вино (wine bottle). Колкото е по-отлежало, толкова повече време му е нужно „да диша”. Дайте това време, за да разкрие пред вас истинските си вкусови качества.

image

Home & Garden

Категория: Хоби
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.06.2010 16:22
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930