Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2010 13:54 - Красиви и непознати 1
Автор: krasko666 Категория: Хоби   
Прочетен: 3398 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2010 16:10


Красиви и непознати

Гладиолите

Има едно изключително елегантно и красиво цвете (flower), което, кой знае, защо всички предпочитат като отрязан стрък във вазата, вместо в градината. Става дума за гладиолите. Гладиолите (Gladiolus) са летни цветя и именно за такива къщички са много подходящи. Но трябва да знаете, че те се засаждат в началото на пролетта - през март. Затова започнете подготовката още сега, ако искате те да ви радват окото през топлите месеци.  Можете да изберете розови, бели, жълти, кремави, оранжеви, червени, пъстри, кичести и каквито още ви хрумнат гладиоли. При повече желание можете да направите ефектни комбинации в градината (garden), което не е никак сложно. image


Home & Garden>Indoor Plants>Plants & Planting>Fragrant Gardenia - Beautiful Blooming
  Най-напред трябва да купите луковиците.  Имайте предвид, че гладиолите обичат слънцето, така че избраното място задължително трябва да отговаря на това условие. Добре е също така да торите пръстта, тъй като тези растения не виреят в бедна почва.  Трябва също така да разкопавате редовно пръстта наоколо и да плевите появилите се треви. Колкото по-топло става времето, толкова повече вода трябва да използвате. Имайте предвид само че на по-често от 5 дни не е желателно да поливате. Щом растението започне да прецъфтява, поливането става по-пестеливо.
Гладиолите започват да цъфтят отдолу нагоре. Има ранни сортове, които отварят първите си цветове около 2-3 месеца след засаждането на луковиците. Има и късни, които разцъфват едва след 3-4 месеца. Спокойно може да използвате една стара градинарска хитрина и да засадите в една алея през една луковици от няколко сорта. Така ще имате постоянно цъфтящи растения (blooming flower) пред очите си.
Наесен, когато гладиолите прецъфтят, а стъблата пожълтеят, трябва да извадите внимателно с лопата целите растения от пръстта. После отрязвате стъблата на около десетина см от луковиците, оставяте ги да изсъхнат и ги нареждате в щайга. Така се съхраняват за следващата пролет.  Добре е от време на време да проветрявате луковиците, като ги изкарвате на открито.


                                   ----------------------------------------
                                   ----------------------------------------

                                           image голямото разнообразие от нарциси прави това така харесвано цвете доста непознато и у нас.

                                                                         image  красиви и непознати са много цветя които иначе срещаме у домаве, градини или вили.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930