Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 19:31 - Сменете лалето с летни цветя
Автор: krasko666 Категория: Хоби   
Прочетен: 2840 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2009 09:39


Сменете лалето с летни цветя Атакувайте вредителите с комбинирани разтвори С началото на май идва и тежката борба с плевелите. Битката с упоритите бурени  започнете веднага. Плевелите не само загрозяват градината, но отнемат от почвата  важни хранителни вещества и пречат на растенията ви. В никакъв случай не  оставяйте плевелите да съхнат. Много от тях бързо успяват да разпръснат в  почвата семената си. Така агресивните бурени се подготвят за нова атака през  следващата година. Затова - справете се по най-бързия начин с тях.
През май  ще имате и доста работа в овощната градина. На новозасадените плодни дръвчета не  бива да се оставят плодове първата година. Премахнете всички цветове, плодовете  само ще отслабят растежа на младите дръвчета.
Овощната ви градина ще се  нуждае и от често поливане. Прихващането и развиването на дръвчетата, засадени  през пролетта, трябва да се стимулират. Ако месецът е много сух, в горещите дни  трябва многократно да напръсквате дори ствола и клоните на дърветата с вода.  
През май се правят и двете следцъфтежни пръскания на овошките. Ще познаете,  че е време за първото пръскане, когато опадат листенцата на цветовете. След две  седмици е време да повторите процедурата. Пръскайте с комбинирани разтвори за  по-голяма ефективност. Благодарение на тях с едно пръскане се атакуват  вредителите (въшки, гъсеници, кърлежи) и болестите - струпясване, монолия. За  пръскане най-подходящи са органичните фунгициди, които унищожават причинителите  на болести, препаратите на ДДТ и фосфорната киселина - тя атакува животинските  вредители.
Май е подходящ и да се отървете от изсъхналите клони по  дръвчетата. Ако през късната есен сте пропуснали някой клон, отстранете го  веднага. В сухите вейки най-често се крият вредителите, за да презимуват  спокойно. Запомнете - по овощното дърво не бива да остават дори най-малките  изсъхнали клончета.
В цветната леха също ще прекарате доста часове. Добре е  да запълните празните места в цветната си градина. Нормално е след дългата зима  да са се отворили свободни места в лехата, които не можете да запълните веднага.  В края на пролетта има и доста прецъфтели растения като лалето, които са  отворили празноти в градината ви. На свободните места засейте едногодишни летни  цветя. Трябва да се съобразите само дали новите растения подхождат по височина  на околните.
През май месец ще имате и грижи с моравата. След всяко косене  трябва прилежно да поливате и наторявате. Сушата ще унищожи тревния ви килим,  ако не осигурявате достатъчно влажност. Заедно с поливането трябва да се извърши  и наторяването. Най-добре ползвайте 0,2-процентов разтвор от беден на азот  изкуствен тор. Една седмица след първото торене повторете процедурата.  
Здравка Веселинова
 


Тагове:   овощно,


Гласувай:
0



1. анонимен - Благодаря за информацията!!!
16.05.2009 20:21
Имам голяма цветна градина и ми отнема доста време нейното потдържане.Можеш ли да ми препоръчаш някакъв препарат против плевели и по-точно имам проблем с петолистника,който е много упорит!!Предварително благодаря!!!
цитирай
2. krasko666 - хербецид
16.05.2009 22:47
"Канабисът е познат на човечеството от хиляди години - също е познат и като петолистник - това е една от най-старите растителни култури на света. В миналото части от растението са се използвали за направа на облекло, на въжета, използващи се в мореплаването, както и по нивите. Там, където е имало канабис, почти не е имало подземни вредители... От някои сортове коноп (канабис) може да се добива и марихуана..." най лесно да се пребориш е да си намериш двама които да ти изпушат вредителите в градината - това в кръга на шегата ивнче хербицит трудно ще помогне без да унищожи и другите растения - аз съм фен на Раундъп но в случая не го препоръчвам. Мисля че спасението е само в плевенето съжалявам :)
цитирай
3. анонимен - Благодаря за информацията!!!
18.05.2009 19:48
Пробвала съм с Раундъп...не помага.За плевене да не говорим,нон-стоп:)))Лошото е,че много бързо пак прокарва.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930