Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 15:41 - Червен калифорнийски червей
Автор: krasko666 Категория: Бизнес   
Прочетен: 8312 Коментари: 2 Гласове:
3Ако сте решили да отглеждате Червен калифорнийски червей в собствена ферма, трябва да имате предвид няколко важни неща.
Първо ви е необходимо място за направа на леглата.

image

Червеите се отглеждат на открито, но е възможно да се ползва и затворено помещение. Имайте предвид, че за едно легло са ви нужни 2 кв. метра и достатъчно пространство да обхождате леглото от всички страни свободно. За леглата трябва да изберете място, на което почвате се отцежда добре, тъй като водата е вредна за червеите. Самият състав на почвата е без значение. Желателно е теренът да е максимално равен, за да не се получава свличане в леглото на червеите.
Ако смятате да увеличите броя на леглата, предвидете колко територия ви устройва при планиран максимален капацитет.
Нужна ви е и площ, на която да съхранявате оборския тор, с който се хранят червеите, както и място за съхранение на хумуса.
Естествено, че ви трябват и червеи, без тях няма ферма. Чрвените калифорнийски червеи са специален вид и трябва да ги закупите. Много важно е да се купят от фирма, която предоставя сертификат за качество на червеите. За начало ви е необходим поне един майчин заряд, тоест едно легло с размери приблизително 2 кв. метра, в което има 100 000 броя червеи. В този майчин заряд около 20 000 броя трябва да са възрастните екземпляри, а останалите са млади червеи и кокони.

image

Подсигуряването на оборски тор е важен момент, защото това е основната храна на червеите, макар че те могат да се хранят и с други органични отпадъци. Използват се различни по вид торове, но качеството на биохумуса ще е различно в зависимост от тора-храна. Имайте предвид пропорцията 50:50, което означава, че половината тор отива за възпроизводство, а от останалата част се произвежда биоторът.
В зависимост от размерите на вашата ферма трябва да осигурите подходящ инвентар, а ако тя се разрасне значително, ще ви трябва да търсите и пазар за произведения хумус, но това е в по-далечен план.
Ето няколко стъпки, които трябва да знаем при отглеждане на червейчетата:
Отглеждането на червени калифорнийски червеи е съвременна уникална биотехнология за производство на екологично чист хумусоподобен биотор. Технологията е уникална, защото:
 Засуровина се използват отпадъчни продукти. Червеят може да се храни с всевъзможни органични отпадъци:
   - фекалии от домашни животни, т.н. оборски тор
   - домакински отпадъци от кухнята
   - градински отпадъци – треви, плевели, клони и храсти
   - отпадъци от хранителната промишленост
   - отпадъци от пивоварната промишленост
   - слама и листа
   - хартия и картон
Така хранейки се с всевъзможни органични отпадъци, които замърсяват природната среда, червеният червей ги превръща във висококачествен биотор, т.е. те са жива фабрика за хумус. Тази му способност се използва по света за производство на органичен тор в промишлени количества, който служи за повишаване на почвеното плодородие и е изключително подходящ за производство на екологично чиста, земеделска продукция.
image

Технологията е безотпадна,  защото:

Първо - получаваме като продукт биохумус, който няма аналог по своите качества. Това са екстрементите на червеите, които се отделят и натрупват в долните слоеве на леглото в резултат на  преработката на оборския тор, а в горните 15 см. от леглото, в самата храна са самите червеи. За едно денонощие този червей изяжда храна колкото е масата (теглото) му. В 1 кв. м. легло има 40-50 хиляди червеи.

Второ - червеите се отглеждат и като разплоден материал за нови ферми. При нашите
условия продажбата на легла за репродукция се извършва в периода от месец март до
октомври.

Трето - червеите са ценни и заради тяхното "месо" – те са чудесна протеинова храна за птици, риби и свине в свежо състояние или преработени като протеиново брашно, което е важна добавка за пълноценен фураж. От 1.2 кг червеи храна се получава 1 кг.приръст живо тегло. Произведените от червеите протеини имат приложение и във фармацефтичната промишленост за производство на редки лекарствени средства.

Четвърто - червеите са отлична риболовна стръв и не на последно място, отглеждането на Червения калифорнийски червей има екологично значение – решава някои от проблемите по замърсяване на околната среда. Способността на червеите да консумират всички  видове органични отпадъци, които ежедневно се освобождават от домакинствата, както и натрупаните огромни купища оборски тор при отглеждане на животни, които замърсяват околната среда и природата, се използват за преработка и превръщането им в най-качествения органичен тор. В резултат на неговото използване, се получават висококачествени екологично чисти растителни и животински продукти, които са всекидневна храна на човека.

Този биотор е неколкократно по-добър от всички изкуствени торове. Той съдържа
всички необходими макро- и микроелементи за пълноценно хранене на растенията, в
оптимални концентрации, с бързо и бавно (продължително) действие. Богатството на
микроорганизми и ензими прави възможно разграждането на отровните вещества и
токсиканти в почвата.С това се повишава нейната регенерираща и самопочистваща
способност от пестицидни остатъци и други замърсители.Тагове:   калифорнийски,


Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. firebrand - От какъв материал е платното от к...
28.10.2009 10:36
От какъв материал е платното от което се правят леглата и от къде може да се купи.
цитирай
2. анонимен - Екоферма предлага биотор и легла
14.10.2010 10:26
Екоферма предлага биотор и легла с червен калифорнийски червей-0897889453
www.biohumus.dir.bg
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930