Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2009 14:50 - Идеи за градината: Градински "гъбки" за декорация
Автор: krasko666 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5458 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2009 12:23


Още една идея за хората, които обичат да майсторят сами декорацията за своя дом. За любителите на "природния" дизайн и за всички онези, които искат да декорират двора или градината си, този проект може да се превърне не само в полезно, но и в приятно занимание. Така получената декорация, имитираща разноцветни горски гъбки, е особено подходяща за градини и дворове с по-малки размери, тъй като заемат много малко място.

image

Можете да си направите "гъбки" с различен размер и да ги подредите една до друга, за да имитират истинско находище от гъби в гората. Тъй като направата на всяка "гъбка" отнема няколко дена (заради технологичното време за съхнене на лепилото), най-добре е да правите едновременно няколко "гъбки", за да си спестите време. Предварително трябва да изберете необходимите за проекта керамични съдове така, че те да пасват един в друг - горната част на малката саксия трябва да пасва към дъното на голямата, за да бъде спойката по-здрава.


За направата на 1 малка "гъбка" ще
са Ви необходими:

♣ 2 броя керамични саксии – едната много малка (с диаметър 4 см.), а другата по-голяма (с диаметър 8- 9 см.) – за "пънчето"
♣ 1 керамична купа/ чинийка (с диаметър около 10 см.) – за "шапчицата"
♣ стъклени (или пластмасови) топчета за украса (в избран от Вас цвят)
♣ полирани речни камъчета
♣ акрилна боя в 2 цвята – кремаво и кафяво
♣ четка за боя и гъбичка
♣ лепило за керамични плочки и калчища (в бяло)
♣ прозрачен акрилен лак (водоустойчив)


Инструкции:

1. За да създадете основата (пънчето) на "гъбката" вземете по-малката саксия, почистете я добре и я залепете върху дъното на по-голямата саксия с помощта на лепилото (както е показано на снимката по-долу). Оставете лепилото да стегне за поне 24 часа.

image

2. След като готовото "пънче" изсъхне го боядисайте с акрилната боя – първо нанесете по-тъмния нюанс, а когато първият слой изсъхне, нанесете на щрихи и по-светлия нюанс, така че получената шарка да имитира истинско гъбено пънче. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

3. Когато боята е напълно изсъхнала, прикрепете към "пънчето" керамичната чинийка, за да оформите "шапчицата". Направете това с помощта на лепилото за керамични плочки, като накрая оставите лепилото да съхне за поне едно денонощие.

image

4. След като лепилото изсъхне добре е време за декорацията на "шапчицата". Подредете стъклените топчета и речните камъчета върху горната повърхност на керамичната чинийка, използвайки лепилото за керамика, за да ги фиксирате на местата им. Когато залепвате украсата по периферията на "шапчицата" може да задържате всяко топче/ камъче за няколко секунди в лепилото, за да не се изплъзне по ръба. Накрая отново оставете лепилото да стегне добре.

image

5. Ако искате можете да използвате за "шапчицата" малко циментова смес, за да фиксирате по-стабилно декорацията. Добре е накрая да нанесете водоустойчиво покритие спрей - лак, за да предпазите повърхностите от атмосферните влияние навън.

image

 



Тагове:   декорация,   гъбки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anica - хаха, много сладурско, още един ...
01.07.2009 16:14
хаха, много сладурско, още един блог в любими:)поздрави!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930