Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Актуални решения на ежедневни закачки - как да обзаведем, декорираме и украсим дома и градината или просто да релаксираме
Автор: krasko666 Категория: Хоби
Прочетен: 917205 Постинги: 170 Коментари: 167
Постинги в блога от 28.08.2009 г.
За добре изградена система за капково напояване  /drip irrigation/ е необходимо да се запознаете с основните елементи, производители на пазара и да знаете какво точно искате да изградите.

    Капково напояване е метод, при който водата, а чрез нея и хранителните вещества се подават под формата на капки. За разлика от другите начини на напояване, при  които недостигът на влага се компенсира , периодично чрез капкуването в кореновата система на растенията се подържа овлажняване близко до пределната полска влажност
Лентов капков маркуч

 

Лентовият капков маркуч представлява тръбопровод с вградени капкообразуватели с турбулентен режим на движение на водата.
При този тип движение водните частици се движат бързо, неравномерно и в различни посоки. Тук за регулирането на потока се разчита освен на триенето в  стените и на триенето между самите частици. Маркуча, на TORO Ag, е сред първите масово произвеждани лентови капкови маркучи. Капкообразувателят търпи развитие в период от над 25 години, за да се усъвършенства и стигне до капкообразувател с виещ се, лабиринтообразен канал, който залага освен на турбулентността и на триенето в стените, за да гарантира заложения дебит на всеки един капкообразувател. В резултат се получава лентов капков маркуч с идеални хидравлични показатели и изключително добра равномерност на напояването.
Дългогодишните научни разработки, съчетани с търсенията на фермери от цял свят довеждат до появата на лентовият капков маркуч.

Удълженият турбулентен ход на водния поток, позволява по-дълги поливни крила, като при това гарантира равномерността на изходящия дебит. Виещият се ход на водния поток, съчетан с по-големия напречен разрез на канала и съответно по-високата скорост на движение на водата водят до ниска податливост към запушване. Еластичният и същевременно плътен материал, от който е произведен маркуча осигурява промиване на капкообразувателя в началото на всеки поливен цикъл и по-голяма механична якост. Лазерният срез на изходното отверстие премахва вероятността от запушване в началото на поливния цикъл и забавя евентуалното навлизане на върховете на корените навътре в капкообразувателя. Освен това гарантира истинска капка на изхода, а не църкане или пръскане, което може да увреди листата или да предизвика почвена ерозия. В случай на наклонен терен материалът, от който е произведен лентовия капков маркуч, гарантира капене без стичане на водата по наклона.
Класичекси външен капкообразувател 

Идеален за лозя и овощни градини, изискващи един или повeче емитери на растение. Оранжерии и разсадници. Създава турбулентен поток на водата във капкообразувателя, предотвратяващ запушването му. С отваряща се капачка за лесно почистване.Капкообразувателя е отлят с две уши с дупки в основата, за по-стабилно закрепяне. Устойчиво тяло, изградено от полипропилен и полиетилен. Преоръчително работно налягане: 1,0-2,0 бара.
Това малко чудо на техниката ще ви даде идеална капка а при други условия и водна мъгла.

Категория: Други
Прочетен: 1897 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.08.2009 13:48
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Август, 2009  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31